Пятница, 29 Марта, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
Главная / Медицинские публикации / Авторы / Министерство охраны здоровья Украины /

Про реалізацію заходів на виконання рішення розширеної колегії державної санітарно-епідеміологічної служби України від 26 січня 2006 року

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 31 січня 2006 року N 35

На виконання положень Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" з метою перебудови діяльності державної санітарно-епідеміологічної служби України згідно з Указом Президента України від 01.06.2005 N 901/2005 "Про деякі заходи щодо забезпечення здійснення державної регуляторної політики" та дорученням Прем'єр-міністра України від 09.11.2005 N 49882/16/1-05 до листа Держпідприємництва від 02.11.2005 N 9622, наказую:

1. Затвердити заходи на виконання рішення розширеної колегії державної санітарно-епідеміологічної служби України "Приведення системи видачі дозвільних документів у відповідність до державної регуляторної політики" від 26 січня 2006 року (додається).

2. Покласти персональну відповідальність за розробку та подання на затвердження в установленому порядку до Кабінету Міністрів України проектів нормативно-правових актів з питань регуляторної політики та дозвільної діяльності державної санітарно-епідеміологічної служби України, що приводяться у відповідність до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності", на директора Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду МОЗ, першого заступника головного державного санітарного лікаря України А. М. Пономаренка.

3. Директору Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду МОЗ, першому заступнику головного державного санітарного лікаря України А. М. Пономаренку:

3.1. забезпечити розробку та подання в установленому порядку на погодження до зацікавлених міністерств та відомств проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про порядок видачі дозвільних документів установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби України" в термін до 06.02.2006 р.;

3.2 в термін до 06.02.2006 р. узгодити з Держпідприємництвом проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до тарифів (прейскурантів) на роботи і послуги, що виконуються і надаються за плату установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2003 р. N 1351";

3.3. в термін до 06.02.2006 р. підготувати проект змін до наказу МОЗ від 11.07.2000 р. N 160 щодо форм документів дозвільного характеру, які видаються установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби України;

3.4. створити робочу групу щодо внесення змін до Законів України, що регулюють видачу документів дозвільного характеру державною санітарно-епідеміологічною службою України, Положення про Державну санітарно-епідеміологічну службу України, Положення про державний санітарно-епідеміологічний нагляд в Україні з метою приведення їх у відповідність до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" та в термін до 10.02.2006 р. забезпечити подання проектів відповідних нормативно-правових актів на погодження до зацікавлених міністерств та відомств;

3.5. узагальнити пропозиції територіальних установ державної санітарно-епідеміологічної служби щодо набуття суб'єктами господарювання права на здійснення господарської діяльності за декларативним принципом; розробити та в термін до 10.02.2006 р. подати на погодження до зацікавлених міністерств і відомств проект Порядку проведення державного санітарно-епідеміологічного нагляду за об'єктами, що набувають права на здійснення господарської діяльності за декларативним принципом.

4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Перший заступник Міністра, головний
державний санітарний лікар України 

 
С. Бережнов 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом МОЗ
від 31 січня 2006 р. N 35 


Заходи на виконання рішення розширеної колегії державної санітарно-епідеміологічної служби України "Приведення системи видачі дозвільних документів у відповідність до державної регуляторної політики"

м. Київ 

26.01.2006 р. 


1. Головним державним санітарним лікарям Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя, на водному, залізничному, повітряному транспорті:

1.1. Забезпечити участь фахівців підпорядкованих установ у роботі місцевих дозвільних органів, налагодити активну співпрацю з територіальними органами Держпідприємництва.

Термін: постійно

1.2. Забезпечити видачу дозвільних документів за єдиною формою, затвердженою постановою головного державного санітарного лікаря України від 24.01.2006 р. N 3.

Термін: починаючи з 01.03.2006 р.

1.3. Забезпечити виконання постанови головного державного санітарного лікаря України від 23.01.2006 р. N 2 всіма підпорядкованими посадовими особами.

Термін: починаючи з 01.03.2006 р.

1.4. Подати до Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду МОЗ України пропозиції щодо класифікації об'єктів державного санітарно-епідеміологічного нагляду за епідеміологічним значенням та порядку набуття суб'єктами господарювання права на здійснення господарської діяльності за декларативним принципом.

Термін: до 06.02.2006 р.

1.5. Проводити постійний моніторинг дозвільної діяльності підпорядкованих закладів державної санітарно-епідеміологічної служби. Надавати пропозиції щодо забезпечення прозорості та спрощення дозвільних процедур.

Термін: постійно.

1.6. Забезпечити активне інформування суб'єктів підприємницької діяльності щодо дозвільної діяльності державної санітарно-епідеміологічної служби.

Термін: постійно.

2. Директору Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду А. М. Пономаренку:

2.1. Провести системний аналіз законодавчих та нормативних документів, які регламентують діяльність державної санітарно-епідеміологічної служби України стосовно видачі документів дозвільного характеру.

Термін: до 06.02.2006 р.

2.2. Створити робочу групу щодо внесення змін до Законів України, що регулюють видачу документів дозвільного характеру державною санітарно-епідеміологічною службою України, Положення про Державну санітарно-епідеміологічну службу України, Положення про державний санітарно-епідеміологічний нагляд в Україні з метою приведення їх у відповідність до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" та забезпечити подання відповідних нормативно-правових актів на погодження до зацікавлених міністерств та відомств.

Термін: до 10.02.2006 р.

2.3. Забезпечити розробку та подання в установленому порядку на погодження до зацікавлених міністерств та відомств проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про порядок видачі дозвільних документів установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби України".

Термін: до 06.02.2006 р.

2.4. Узагальнити пропозиції територіальних установ державної санітарно-епідеміологічної служби щодо набуття суб'єктами господарювання права на здійснення господарської діяльності за декларативним принципом; розробити та подати на погодження до зацікавлених міністерств та відомств проект Порядку проведення державного санітарно-епідеміологічного нагляду за об'єктами, що набувають права на здійснення господарської діяльності за декларативним принципом.

Термін: до 10.02.2006 р.

2.5. Підготувати проект змін до наказу МОЗ від 11.07.2000 р. N 160 щодо форм документів дозвільного характеру, що видаються установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Термін: до 06.02.2006 р.

2.6. Забезпечити впровадження досвіду реалізації положень Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" державною санітарно-епідеміологічною службою м. Бердянська у всіх територіальних установах державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Термін: постійно

2.7. Узгодити з Держпідприємництвом проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до тарифів (прейскурантів) на роботи і послуги, що виконуються і надаються за плату установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2003 р. N 1351".

Термін: до 06.02.2006 р.

2.8. Забезпечити реформування процедури державної санітарно-епідеміологічної експертизи з чітким визначенням профілю комісій з питань санітарно-епідеміологічної експертизи при головному державному санітарному лікареві України та розмежуванням за рівнем складності об'єктів експертизи повноважень установ та закладів держсанепідслужби і комісій.

Термін: до 01.03.2006 р.

____________

 

Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.