Пятница, 29 Марта, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
Главная / Медицинские публикации / Авторы / Министерство охраны здоровья Украины /

ПОСТАНОВА від 7 грудня 2005 року N 8 Про посилення державного санітарно-епідеміологічного нагляду у зв'язку з реєстрацією пташиного грипу в Автономній Республіці Крим

 МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА

ПОСТАНОВА

від 7 грудня 2005 року N 8

Про посилення державного санітарно-епідеміологічного нагляду у зв'язку з реєстрацією пташиного грипу в Автономній Республіці Крим

Я, Головний державний санітарний лікар України, Бережнов Сергій Петрович, проаналізувавши епідемічну ситуацію та ситуацію щодо пташиного грипу на території Автономної Республіки Крим (селище Совєтське, с. Некрасівка Совєтського району, села Ємельяновка та Ізобільноє Нижньогорського району, села Завіт-Ленінське та Пушкіно Джанкойського районів), а також констатуючи той факт, що поширення інфекції серед птахів збільшує ймовірність її прямої передачі людям, та зважаючи на необхідність координації дій державних органів, керуючись Законом України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", постановляю:

1. Головним державним санітарним лікарям Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя, на водному, залізничному та повітряному транспорті:

1.1. Забезпечити чітку координацію дій державної санітарно-епідеміологічної служби щодо здійснення заходів з профілактики пташиного грипу з органами виконавчої влади, управліннями ветеринарної медицини та управліннями з питань надзвичайних ситуацій, особливо в областях, прилеглих до території АР Крим: Одеській, Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, а також забезпечити обмін оперативною інформацією.

1.2. Посилити державний санітарно-епідеміологічний нагляд за об'єктами водопостачання, каналізування, харчовими об'єктами (виробництво, транспортування та реалізація м'яса птиці та продуктів птахівництва). Особливу увагу звернути на птахогосподарства (птахофабрики) та забезпечити контроль за проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів на зазначених об'єктах.

1.3. Проводити широку санітарно-освітню роботу серед населення щодо використання засобів індивідуального захисту та профілактики грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій, а також серед груп підвищеного ризику інфікування.

1.4. До особливого розпорядження надавати оперативну інформацію про виконання заходів, затверджених постановою заступника Головного державного санітарного лікаря України від 29 серпня 2005 року N 6 "Про посилення заходів щодо профілактики пташиного грипу", Центральній санітарно-епідеміологічній станції МОЗ України:

1.4.1. Державній санітарно-епідеміологічній службі АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя щопонеділка до 11 години.

1.4.2. Державній санітарно-епідеміологічній службі Автономної Республіки Крим, Одеської, Херсонської, Донецької, Запорізької та Миколаївської областей щоденно до 11 години.

Головному лікарю Центральної санітарно-епідеміологічній станції забезпечити узагальнення та надання до МОЗ оперативну інформацію щоденно та щопонеділка до 17 години.

1.5. Взяти під особисту відповідальність виконання заходів та цієї постанови.

2. Контроль за виконанням постанови залишаю за собою.

 

Головний державний
санітарний лікар України 

 
С. П. Бережнов 


 

Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.