Четверг, 28 Марта, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
Главная / Медицинские публикации / Авторы / Министерство охраны здоровья Украины /

Про затвердження форми статистичної звітності N 1-ПФ (квартальна) "Звіт про виробництво й поставку лікарських засобів та виробів медичного призначення" та Інструкції щодо її заповнення

 

Про затвердження форми статистичної звітності N 1-ПФ (квартальна) "Звіт про виробництво й поставку лікарських засобів та виробів медичного призначення" та Інструкції щодо її заповнення

Наказ Міністерства охорони здоров'я України
від 3 липня 2001 року N 261

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
8 жовтня 2001 р. за N 867/6058

Наказ втратив чинність
(згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я України
 від 14 листопада 2005 року N 602)

Відповідно до Положення про Державний департамент з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2000 N 917, та з метою оцінки стану фармацевтичної галузі, постійного моніторингу вітчизняного виробництва лікарських засобів, виробів медичного призначення та медичної техніки, розвитку медичної промисловості на користь національних інтересів, поліпшення забезпечення населення вітчизняними ліками та надання медичної допомоги НАКАЗУЮ:

1. Затвердити форму статистичної звітності N 1-ПФ (квартальна) "Звіт про виробництво й поставку лікарських засобів та виробів медичного призначення" та Інструкцію щодо заповнення форми статистичної звітності N 1-ПФ (квартальна) "Звіт про виробництво й поставку лікарських засобів та виробів медичного призначення", що додаються.

2. Статистичний звіт за формою N 1-ПФ (квартальна) "Звіт про виробництво й поставку лікарських засобів та виробів медичного призначення" складають усі підприємства та структурні підрозділи підприємств незалежно від форм власності і відомчого підпорядкування, що займаються у звітному періоді виробництвом лікарських засобів, виробів медичного призначення, медичного обладнання та устаткування, медичної техніки.

3. Керівникам підприємств усіх форм власності, що займаються виробництвом лікарських засобів, виробів медичного призначення, медичного обладнання та устаткування, медичної техніки, подавати статистичну звітність за формою N 1-ПФ щокварталу, 2-го числа після звітного періоду до Державного департаменту з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення Міністерства охорони здоров'я України.

4. Статистичну звітність за формою N 1-ПФ подавати на паперових та магнітних носіях.

5. Державному департаменту з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення:

5.1. Забезпечити підприємства, що займаються виробництвом лікарських виробів, виробів медичного призначення, медичного обладнання та устаткування, медичної техніки, електронною формою звітності N 1-ПФ "Звіт про виробництво й поставку лікарських засобів та виробів медичного призначення" та Інструкцією щодо її заповнення.

5.2. Щокварталу, до 20-го числа після звітного періоду забезпечити зведення статистичної звітності для використання в роботі.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра, Голову Державного департаменту з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення Коротка О. Ш.

 

Міністр 

В. Ф. Москаленко 

ПОГОДЖЕНО: 

 

Перший заступник Голови
Державного комітету
статистики України 

 
 
В. А. Головко 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Міністерства охорони здоров'я України
від 3 липня 2001 р. N 261 

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
8 жовтня 2001 р. за N 867/6058 


ІНСТРУКЦІЯ
ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ФОРМИ СТАТИСТИЧНОЇ ЗВІТНОСТІ N 1-ПФ (квартальна) "ЗВІТ ПРО ВИРОБНИЦТВО Й ПОСТАВКУ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ ТА ВИРОБІВ МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ"

1. Загальні положення

1.1. Статистичний звіт за формою N 1-ПФ складають усі підприємства та структурні підрозділи підприємств незалежно від форм власності і відомчого підпорядкування, що займаються у звітному періоді виробництвом лікарських засобів, виробів медичного призначення, медичного обладнання та устаткування, медичної техніки.

1.2. Заповнення форми проводиться щокварталу наростаючим підсумком (за січень - березень, січень - червень, січень - вересень, січень - грудень). 

1.3. Підприємства подають звіт кожного 2-го числа наступного за звітним періодом місяця Державному департаменту з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення Міністерства охорони здоров'я України.

1.4. Усі вартісні показники наводять у тис. грн. з одним десятковим знаком.

2. Заповнення розділу "Виробництво видів продукції"

2.1. У графі А наводиться торгова назва продукції за номенклатурою підприємства із зазначенням лікарської форми (таблетка, капсула, аерозоль, мазь, розчин, сироп, порошок, настоянка, рідина, суспензія), вмісту діючої речовини: у відсотках (%), міжнародних одиницях (МО), одиницях дії (ОД), форми упаковки (ампула, флакон, контурна упаковка, пакет, банка, туба, аерозольний балон, газовий балон), маси чи об'єму упаковки, кількості одиниць в упаковці (N упаковки). Для перев'язувальних матеріалів указуються розміри та вид упаковки (стерильна, нестерильна); для медичного скла - марка, розміри чи об'єм. Для виробів медичного призначення, обладнання та устаткування зазначаються марка, розміри, назва основного матеріалу, комплектуючі; для медичної техніки - тип, марка.

2.2. У графі Б наводиться міжнародна непатентована назва кожного виду продукції, якщо така є.

2.3. У графі В наводиться одиниця виміру кількості продукції за класифікатором систем позначень одиниць вимірювань та обліку, затвердженим наказом Держстандарту України (далі - КСПОВО).

2.4. У графі Г наводиться код одиниці виміру кількості продукції за КСПОВО.

2.5. У графі Д наводиться код продукції за Державним класифікатором продукції та послуг, затвердженим наказом Держстандарту України (далі - ДКПП).

2.6. У графі Е наводяться коди за міжнародною анатомо-терапевтично-хімічною класифікаційною системою останнього перегляду. Графа Е заповнюється для лікарських засобів та виробів медичного призначення.

2.7. У графах 1 та 2 наводяться дані про кількість готової продукції.

2.8. У графі 3 наводиться кількість готової продукції, випущеної за відповідний період минулого року.

2.9. У графі 4 наводиться вартість готової продукції у діючих оптових цінах підприємства відповідного періоду (у тисячах гривень).

3. Заповнення розділу "Поставка видів продукції підприємствам, установам та організаціям"

3.1. У розділі "Поставка видів продукції підприємствам, установам та організаціям" наводяться дані про виконання поставок продукції, що виробляється на підприємстві, у натуральному виразі.

3.2. У графі А наводиться торгова назва продукції за номенклатурою підприємства із зазначенням лікарської форми, вмісту діючої речовини, форми упаковки, маси чи об'єму упаковки, кількості одиниць в упаковці (номер упаковки). Для перев'язувальних матеріалів зазначаються розміри та упаковка (стерильна, нестерильна); для медичного скла - марка, розміри чи об'єм. Для виробів медичного призначення, обладнання та устаткування вказуються марка, розміри, основний матеріал, комплектуючі; для медичної техніки - тип, марка.

3.3. У графі Б наводиться міжнародна непатентована назва кожного виробу, якщо така є.

3.4. У графі В наводиться одиниця виміру кількості продукції за КСПОВО.

3.5. У графі Г наводиться код одиниці виміру кількості продукції за КСПОВО.

3.6. У графі Д наводиться код товару за ДКПП.

3.7. У графі Е наводяться коди за міжнародною анатомо-терапевтично-хімічною класифікаційною системою останнього перегляду. Графа Е заповнюється для лікарських засобів та виробів медичного призначення.

3.8. У графі Ж наводиться код поставленого товару за Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності згідно з ст. 1 Закону України "Про Митний тариф України" (далі - УКТЗЕД).

3.9. У графі 5 наводиться загальна кількість продукції за КСПОВО, поставленої на кінець звітного періоду.

3.10. У графі 6 наводиться кількість продукції за КСПОВО, поставленої за звітний період лікувально-профілактичним закладам та установам охорони здоров'я (лікарні широкого профілю, спеціалізовані лікарні, пологові будинки, диспансери, військові госпіталі, госпіталі для учасників війни, санаторії, санітарно-епідеміологічні заклади, поліклініки, фельдшерсько-акушерські пункти, амбулаторії, медико-санітарні частини, тюремні лікарні, станції швидкої допомоги, лабораторії, станції переливання крові, центри реабілітації, лепрозорії).

3.11. У графі 7 наводиться кількість продукції за КСПОВО, поставленої за звітний період лікувально-профілактичним закладам та установам, що перебувають у підпорядкуванні Міністерства охорони здоров'я України (лікарні широкого профілю, спеціалізовані лікарні, пологові будинки, диспансери, військові госпіталі, госпіталі для учасників війни, санаторії, санітарно-епідеміологічні заклади, поліклініки, фельдшерсько-акушерські пункти, амбулаторії, медико-санітарні частини, тюремні лікарні, станції швидкої допомоги, лабораторії, станції переливання крові, центри реабілітації, лепрозорії).

3.12. У графі 8 наводиться кількість продукції за КСПОВО, поставленої за звітний період аптекам, аптечним базам, об'єднанням, дистриб'юторам.

3.13. У графі 9 наводиться кількість продукції за КСПОВО, поставленої за звітний період підприємствам, організаціям, установам державної форми власності.

3.14. У графі 10 наводиться кількість продукції за КСПОВО, поставленої за звітний період підприємствам, організаціям, установам інших форм власності.

3.15. У графі 11 наводиться кількість продукції за КСПОВО, поставленої за звітний період благодійним організаціям, об'єднанням, асоціаціям, фондам.

3.16. У графі 12 наводиться кількість продукції за КСПОВО, поставленої за звітний період іншим установам та організаціям, що не зазначені в графах "6 - 10". 

3.17. У графі 13 наводиться залишок готової продукції на складах підприємства на кінець звітного періоду.

4. Заповнення розділу "Поставка видів продукції по Україні"

4.1. У розділі "Поставка видів продукції по Україні" наводяться дані про виконання поставок продукції, що виробляється на підприємстві, територією України в натуральному та вартісному виразі.

4.2. У графі А наводиться торгова назва продукції за номенклатурою підприємства із зазначенням лікарської форми, вмісту діючої речовини, форми упаковки, маси чи об'єму одиниці упаковки, кількості одиниць в упаковці (номер упаковки); для перев'язувальних матеріалів зазначаються розміри та упаковка (стерильна, нестерильна); для медичного скла - марка, розміри чи об'єм; для виробів медичного призначення, обладнання та устаткування - марка, розміри, основний матеріал, комплектуючі; для медичної техніки - тип, марка.

4.3. У графі Б наводиться міжнародна непатентована назва кожного виробу, якщо така є.

4.4. У графі В наводиться одиниця виміру за КСПОВО.

4.5. У графі Г наводиться код одиниці виміру кількості продукції за КСПОВО.

4.6. У графі Д наводиться код товару за ДКПП.

4.7. У графі Е наводяться коди за міжнародною анатомо-терапевтично-хімічною класифікаційною системою останнього перегляду. Графа Е заповнюється для лікарських засобів та виробів медичного призначення.

4.8. У графі Ж наводиться код товару, що поставляється за УКТЗЕД.

4.9. У графі З наводиться назва області України, в яку здійснювались поставки продукції за звітний період.

4.10. У графі І наводиться код області за класифікацією об'єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ), затвердженою наказом Держстандарту України.

4.11. У графі 14 наводиться кількість продукції за КСПОВО, поставленої за звітний період.

4.12. У графі 15 наводиться вартість продукції, у тисячах гривень, фактично поставленої за звітний період в області України.

5. Заповнення розділу "Поставка видів продукції за кордон"

5.1. У розділі "Поставка видів продукції за кордон" наводяться дані про виконання поставок продукції, що виробляється на підприємстві, у країни колишнього СРСР та країни світу, у натуральному та вартісному виразі.

5.2. У графі А наводиться торгова назва продукції за номенклатурою підприємства із зазначенням лікарської форми, вмісту діючої речовини, форми упаковки, маси чи об'єму одиниці упаковки, кількості одиниць в упаковці (номер упаковки). Для перев'язувальних матеріалів зазначаються розміри та упаковка (стерильна, нестерильна); для медичного скла - марка, розміри чи об'єм; для виробів медичного призначення, обладнання та устаткування - марка, розміри, основний матеріал, комплектуючі; для медичної техніки - тип, марка.

5.3. У графі Б наводиться міжнародна непатентована назва кожного виробу, якщо така є.

5.4. У графі В наводиться одиниця виміру за КСПОВО.

5.5. У графі Г наводиться код одиниці виміру кількості продукції за КСПОВО.

5.6. У графі Д наводиться код товару за ДКПП.

5.7. У графі Е наводяться коди товару за міжнародною анатомо-терапевтично-хімічною класифікаційною системою останнього перегляду. Графа Е заповнюється для лікарських виробів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення.

5.8. У графі Ж наводиться код товару, що поставляється за класифікатором УКТЗЕД.

5.9. У графі К наводиться назва країни згідно з державним класифікатором країн світу ДК - 007-96, до яких здійснювались поставки продукції за звітний період.

5.10. У графі Л наводиться код країни згідно з державним класифікатором ДК - 007-96.

5.11. У графі 16 наводиться кількість продукції за КСПОВО, фактично поставленої за звітний період у країни колишнього СРСР та інші країни світу.

5.12. У графі 17 наводиться вартість продукції у тисячах гривень, фактично поставленої за звітний період у країни колишнього СРСР та інші країни світу.

 

Заступник Голови Державного
департаменту з контролю за якістю,
безпекою та виробництвом лікарських
засобів і виробів медичного призначення 

 
 
 
О. В. Власюк 


 
СТАТИСТИЧНА ЗВІТНІСТЬ

КОДИ 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

форми документа за ДКУД 

організації-
складача - ідентифі-
каційний код за ЄДРПОУ 

території за КОАТУУ 

галузі за ЗКГНГ 

виду економічної діяльності за КВЕД 

форми власності за КФВ 

організаційно-
правової форми господарювання за КОПФГ 

міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, концерну, асоціації, за СПОДУ 

організації вищого рівня ідентифі-
каційний код за ЄДРПОУ 

  

КС 

10 

11 


Кому подається _____________________________________________ 
                                        (найменування та місцезнаходження одержувача)

Міністерство, інший центральний орган виконавчої влади
__________________________________________________
Концерн, асоціація та інше об'єднання _________________
__________________________________________________
Підприємство (організація) __________________________
__________________________________________________
Місцезнаходження підприємства (організації) ___________
__________________________________________________
Форма власності ___________________________________
Організаційно-правова форма господарювання _________

  

Форма N 1-ПФ (квартальна)

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони здоров'я України
від 3 липня 2001 р. N 261

Подають підприємства та структурні підрозділи підприємств усіх форм власності, що займаються виробництвом лікарських засобів, виробів медичного призначення, медичного обладнання та устаткування, медичної техніки, 2-го числа після звітного періоду Державному департаменту з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення Міністерства охорони здоров'я України 


ЗВІТ ПРО ВИРОБНИЦТВО Й ПОСТАВКУ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ ТА ВИРОБІВ МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

 за січень - _____________________ року

I. Виробництво видів продукції

Вид продукції, що виробляється на підприємстві 

Одиниця виміру 

Коди за 

Фактично вироблено продукції 

Вартість фактично випущеної продукції за звітний період у діючих оптових цінах підприємства (тис. грн.) 

торгова назва (за алфавітом) 

міжнародна непатентована назва 

КСПОВО 

ДКПП 

АТХ 

за звітний період з початку року 

за відповідний період попереднього року 

усього 

у тому числі з давальницької сировини 

А 

Б 

В 

Г 

Д 

Е 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


II. Поставка видів продукції підприємствам, установам та організаціям

Вид продукції, що поставляється 

Одиниця виміру 

Коди за 

Фактично поставлено продукції за звітний період з початку року 

Залишок готової продукції на кінець звітного періоду 

торгова назва (за алфавітом) 

міжнародна непатентована назва 

КСПОВО 

ДКПП 

АТХ 

УКТЗЕД 

усього 

у тому числі 

лікувально-
профілактичним закладам та установам, усього 

у т. ч. лікувально-
профілактичним закладам та установам МОЗу 

аптечним закладам 

державним підприємствам 

підприємствам інших форм власності 

благодійним організаціям 

іншим установам та організаціям 

А 

Б 

В 

Г 

Д 

Е 

Ж 

10 

11 

12 

13 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


III. Поставка видів продукції по Україні

Вид продукції, що поставляється 

Одиниця виміру 

Коди за 

Фактично поставлено продукції за звітний період з початку року 

Вартість фактично поставленої продукції за звітний період
(тис. грн.) 

торгова назва (за алфавітом) 

міжнародна непатентована назва 

КСПОВО 

ДКПП 

АТХ 

УКТЗЕД 

назва області 

код області за КОАТУУ 

кількість продукції 

А 

Б 

В 

Г 

Д 

Е 

Ж 

З 

І 

14 

15 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


IV. Поставка видів продукції за кордон

Вид продукції, що поставляється 

Одиниця виміру 

Коди за 

Фактично поставлено продукції за звітний період з початку року 

Вартість фактично поставленої продукції за звітний період
(тис. грн.) 

торгова назва (за алфавітом) 

міжнародна непатентована назва 

КСПОВО 

ДКПП 

АТХ 

УКТЗЕД 

назва країни 

код країни 

кількість продукції 

А 

Б 

В 

Г 

Д 

Е 

Ж 

К 

Л 

16 

17 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


 

"___"___________________200_ р. 

Керівник _____________________________
                                              (прізвище, підпис) 

_____________________________
(прізвище та номер телефону виконавця) 

Головний бухгалтер ____________________
                                                           (прізвище, підпис) 


____________

 

Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.