Пятница, 19 Апреля, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
Главная / Медицинские публикации / Авторы / Министерство охраны здоровья Украины /

НАКАЗ від 26 серпня 2005 року N 425 Про забезпечення контролю якості антиретровірусних препаратів, які надаються в якості гуманітарної допомоги в рамках програми "Подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні"

 МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 26 серпня 2005 року N 425

Про забезпечення контролю якості антиретровірусних препаратів, які надаються в якості гуманітарної допомоги в рамках програми "Подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні"

З метою запобігання отриманню неякісних антиретровірусних препаратів, які надходять в якості гуманітарної допомоги в рамках програми "Подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні", що реалізується за кошти Глобального Фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, наказую:

1. Директору Українського центру профілактики та боротьби зі СНІДом МОЗ України, набувачу цільової допомоги, що здійснюється в рамках проекту "Організація надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД в Україні у 2005 році" Щербінській А. М. забезпечити надання інформації до Державної інспекції України з контролю якості лікарських засобів МОЗ України про дату надходження в Україну антиретровірусних препаратів, їх назву, форму випуску, серію в рамках програми "Подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні".

2. Виконавчому директору МБФ "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні" Клепікову А. О., керівнику програми "Подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні" (за згодою) передбачити кошти на витрати для організації здійснення контролю якості вказаних препаратів.

3. Директору ДП "Укрмедпостач" Петренку М. Я. організувати проведення вхідного контролю якості лікарських засобів, які надходять в Україну як гуманітарна допомога, згідно з Інструкцією про порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі, затвердженою наказом МОЗ України від 30.10.2001 N 436 "Про здійснення контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі", за кошти програми "Подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні".

4. Головним лікарям лікувально-профілактичних закладів, що отримують антиретровірусні препарати в якості гуманітарної допомоги в рамках програми "Подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні":

4.1. У разі виявлення неякісних антиретровірусних препаратів дотримуватися вимог наказу МОЗ України від 16.12.2003 N 584 "Про затвердження Правил зберігання та проведення контролю якості лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах".

4.2. Забезпечити в п'ятиденний термін інформування Українського центру профілактики та боротьби зі СНІДом МОЗ України та регіональних інспекцій контролю якості лікарських засобів про випадки виявлення неякісних антиретровірусних препаратів.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на начальника Відділу інфекційних соціально небезпечних хвороб Александріну Т. А.

 

Заступник Міністра 

В. О. Рибчук 


 

Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.