Четверг, 28 Марта, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
/ / / /

ПОСТАНОВА від 7 грудня 2005 року N 7 Про проведення вакцинації людей у населених пунктах, неблагополучних з пташиного грипу, та інших територіях, що знаходяться в зоні ризику захворювання на пташиний грип

 МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 7 грудня 2005 року N 7

Про проведення вакцинації людей у населених пунктах, неблагополучних з пташиного грипу, та інших територіях, що знаходяться в зоні ризику захворювання на пташиний грип

Я, Головний державний санітарний лікар України Бережнов Сергій Петрович, проаналізувавши епідемічну та епізоотичну ситуацію щодо масового захворювання та загибелі домашніх птахів у садибах громадян, що проживають в селах Ємельянівка та Ізобільне Нижегірського району, селах Завєтне та Пушкіно Джанкойського району, селі Некрасовка Совєтського району АР Крим, а також констатуючи той факт, що поширення інфекції серед птахів збільшує ймовірність її прямої передачі людям, наголошую, що поява високопатогенного штаму пташиного грипу (H5N1), може призвести до погіршення епідемічної ситуації в вищезазначених населених пунктах та інших територіях, що знаходяться в зоні ризику захворювання на пташиний грип.

ВООЗ рекомендує здійснювати цільову імунопрофілактику людей сезонною інактивованою вакциною проти грипу у тих регіонах, де зареєстровані спалахи грипу (H5N1), серед свійських птахів, як попереджувальний захід захворювання населення.

З метою попередження виникнення випадків захворювання та поширення вірусу грипу серед населення, в т. ч. високопатогенного пташиного грипу, та керуючись Законом України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", постановляю:

1. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, Головному державному санітарному лікарю Автономної Республіки Крим:

1.1. Організувати та провести імунізацію осіб, що проживають в населених пунктах, де зареєстровані випадки масового захворювання та загибелі домашніх птахів, а також населення інших територій, що знаходяться в зоні ризику захворювання на пташиний грип.

В першу чергу вакцинації підлягають мешканці населених пунктів, де зареєстровані випадки захворювань та загибелі домашніх птахів, працівники підприємств птахівництва, а також медпрацівники, працівники ветеринарної медицини, особовий склад підрозділів МНС.

1.2. Про виконання цієї постанови інформувати МОЗ України щоденно до 20.00 год. за наступною схемою: населений пункт, кількість населення, у тому числі дітей, кількість щеплених, у т. ч. дітей.

2. Ця постанова обов'язкова для виконання установами охорони здоров'я з дня її прийняття.

3. Контроль за виконанням постанови залишаю за собою.

4. Ця постанова може бути оскаржена у порядку, встановленому законодавством України.

 

Головний державний
санітарний лікар України 

 
С. П. Бережнов 


 

Министерство охраны здоровья Украины
Министерство охраны здоровья Украины
Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.