Пятница, 29 Марта, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
/ / / /

НАКАЗ від 7 листопада 2005 року N 584 Про забезпечення виконання доручення Кабінету Міністрів України від 02.11.2005 N 58136/0/1-05

 МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 7 листопада 2005 року N 584

Про забезпечення виконання доручення Кабінету Міністрів України від 02.11.2005 N 58136/0/1-05

З метою своєчасного та якісного доопрацювання проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2006 рік" до другого читання у Верховній Раді України на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 02.11.2005 N 58136/0/1-05 "До бюджетних висновків Верховної Ради України, схвалених Постановою Верховної Ради України від 1 листопада 2005 р. N 3025", наказую:

1. Затвердити План заходів Міністерства охорони здоров'я України на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 02.11.2005 N 58136/0/1-05 "До бюджетних висновків Верховної Ради України, схвалених Постановою Верховної Ради України від 1 листопада 2005 р. N 3025" (далі - заходи; додаються).

2. Першому заступнику, заступникам Міністра, Голові державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення, керівникам структурних підрозділів МОЗ відповідно до компетенції забезпечити:

2.1. Виконання заходів та подання інформації про стан їх реалізації до Департаменту економіки, фінансів та майнових відносин.

2.2. Департаменту економіки, фінансів та майнових відносин забезпечити узагальнення інформації та її подання до Міністерства фінансів України у встановлений дорученням термін.

3. Контроль за виконанням наказу покласти на Першого заступника Міністра Весельського В. Л.

 

Міністр 

Ю. В. Поляченко 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Міністерства охорони здоров'я України
від 7 листопада 2005 р. N 584 


План заходів
Міністерства охорони здоров'я України на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 02.11.2005 N 58136/0/1-05 "До бюджетних висновків Верховної Ради України, схвалених Постановою Верховної Ради України від 1 листопада 2005 р. N 3025"

N з/п 

Зміст заходу 

Термін виконання 

Виконавці 

1. 

Пункт 27 доручення КМУ до абзацу 36 розділу IV 

 

 

 

Надати пропозиції та обґрунтування щодо вилучення із проекту Закону "Про Державний бюджет України на 2006 рік":
- статті 112 "Установити, що надходження доходів загального фонду державного бюджету понад визначені додатком N 1 до цього закону, отримані за рахунок змін до податкового законодавства, спрямовуються: на централізоване придбання автомобілів швидкої допомоги для сільських закладів охорони здоров'я";
- статті 113 "Установити, що надходження від приватизації державного майна понад обсяги, визначені статтею 26 цього Закону, та залишки коштів загального фонду державного бюджету станом на 1 січня 2006 року понад обсяги оборотної касової готівки спрямовуються на:
- оснащення сільських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів;
- закупівлю обладнання для закладів охорони здоров'я;
- забезпечення хіміотерапевтичного лікування та променевої терапії, реалізацію заходів з обстеження та лікування раку молочної залози у жінок в рамках реалізації Державної програми "Онкологія";
- створення єдиної системи надання невідкладної та екстреної медичної допомоги населенню та наближення її до європейських стандартів;
- створення матеріально-технічної бази лабораторій з контролю якості лікарських засобів і біопрепаратів, визначення їх біоеквівалентності та біодоступності. 

08.11.2005 

Департамент організації та розвитку медичної допомоги населенню, Державна служба лікарських засобів і виробів медичного призначення, Департамент економіки, фінансів та майнових відносин 

2. 

Пункт 35 доручення КМУ до пунктів 1 та 3 

 

 

 

Опрацювати пропозиції народних депутатів України, комітетів Верховної Ради України, депутатських фракцій (груп) до текстових статей та до додатків до проекту Закону з пропозицій щодо збалансування доходів та видатків бюджету, окремих законодавчих актів України, які враховані у таблиці поправок до проекту Закону, та подати пропозиції щодо змін до податкового та іншого законодавства, норми яких врегульовуються у проекті Закону. 

08.11.2005 

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення та зв'язків з громадськістю, Український інститут громадського здоров'я, Державна служба лікарських засобів і виробів медичного призначення, Департамент економіки, фінансів та майнових відносин, структурні підрозділи МОЗ 

3. 

Пункт 73 доручення КМУ до пункту 55 

 

 

 

Проаналізувати державні цільові програми, термін дії яких закінчується до 1 січня 2006 року і за якими передбачено бюджетні кошти на 2006 рік, та прийняти відповідні рішення щодо доцільності їх продовження та привести у відповідність обсяги видатків проекту державного бюджету на 2006 рік. 

08.11.2005 

Департамент організації та розвитку медичної допомоги населенню, Департамент державного санепіднагляду, Департамент кадрової політики, освіти та науки, Відділ інфекційних соціально-небезпечних хвороб, Департамент економіки, фінансів та майнових відносин 

4. 

Пункт 74 доручення КМУ до пункту 56 

 

 

 

Внести пропозиції щодо доцільності здійснення видатків на централізовані заходи і програми, визначені у додатку N 5 до проекту Закону, шляхом надання відповідних субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, насамперед, стосовно забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет, препаратами для хворих з нирковою недостатністю, протитуберкульозними, онкологічними препаратами, а також надати розрахунки та обґрунтування розподілу відповідних видатків між адміністративно-територіальними одиницями. 

08.11.2005 

Департамент організації та розвитку медичної допомоги населенню, Відділ інфекційних соціально-небезпечних хвороб, Департамент економіки, фінансів та майнових відносин 

5. 

Пункт 80 доручення КМУ до пункту 65 

 

 

 

Надати пропозиції щодо деталізації у додатку N 3 до проекту Закону назви до бюджетної програми Міністерства охорони здоров'я України за кодом 2301870 "Реконструкція адміністративного приміщення" у частині конкретизації напрямку використання бюджетних коштів. 

10.11.2005 

Управління справами, Департамент економіки, фінансів та майнових відносин 

6. 

Пункт 97 доручення КМУ до пункту 97 

 

 

 

Надати пропозиції щодо визначення основних вартісних та якісних стандартів надання суспільних послуг для визначення розмірів фінансових нормативів бюджетної забезпеченості. 

08.11.2005 

Український інститут громадського здоров'я, Департамент організації та розвитку медичної допомоги населенню, Департамент державного санепіднагляду, Відділ інфекційних соціально-небезпечних хвороб 

7. 

Пункт 113 доручення КМУ до абзаців 11 - 17 пункту 125 

 

 

 

Надати пропозиції щодо необхідності внесення відповідних змін до Формули розрахунку міжбюджетних трансфертів (дотацій вирівнювання та коштів, що передаються до державного бюджету) у частині розрахунків на охорону здоров'я:
- щодо застосування екологічного коефіцієнта з метою збільшення видатків регіонам, які мають високий рівень захворюваності, що обумовлено високотехногенним та екологічно небезпечним навантаженням;
- щодо передбачення окремою складовою видатків на здійснення зубопротезування пільгової категорії громадян, виходячи з контингенту пільгової категорії та середньої вартості послуги. 

10.11.2005 

Департамент економіки, фінансів та майнових відносин, Департамент організації та розвитку медичної допомоги населенню, Український інститут громадського здоров'я 

8. 

Пункт 117 доручення КМУ до абзацу 2 пункту 127 

 

 

 

Надати пропозиції щодо внесення відповідних змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.2005 N 934 "Про реалізацію Закону України "Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України "Про освіту" педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів" щодо поширення дій постанови і на педагогічних працівників установ охорони здоров'я та соціального захисту та передбачити таку норму на 2006 рік. 

08.11.2005 

Департамент кадрової політики, освіти та науки, Департамент економіки, фінансів та майнових відносин 

9. 

Пункт 123 доручення КМУ до пункту 7 розділу 3 

 

 

 

Надати пропозиції щодо завершення у 2006 році передачі відомчих бюджетних установ соціально-культурної сфери до відання міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, які відповідають за реалізацією державної політики у відповідній галузі. 

08.11.2005 

Департамент організації та розвитку медичної допомоги населенню, Департамент державного санепіднагляду, Відділ радіаційної безпеки та медичних проблем аварії на ЧАЕС 

10. 

Пункт 125 доручення КМУ до пункту 9 розділу 2 

 

 

 

Надати пропозиції щодо внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення єдиних підходів до соціального захисту педагогічних, науково-педагогічних, медичних, фармацевтичних працівників та працівників культури) з метою запровадження єдиних норм соціального захисту зазначених категорій працівників з 1 січня 2007 року. 

10.11.2005 

Департамент економіки, фінансів та майнових відносин 


____________

 

Министерство охраны здоровья Украины
Министерство охраны здоровья Украины
Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.