Вторник, 16 Апреля, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
/ / / /

НАКАЗ від 12 серпня 2005 року N 401 Про проведення Всеукраїнського конкурсу на звання кращого лікаря загальної практики - сімейної медицини

 МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 12 серпня 2005 року N 401

Про проведення Всеукраїнського конкурсу на звання кращого лікаря загальної практики - сімейної медицини

З метою поліпшення знань та практичних навичок, підвищення статусу і заохочення лікарів загальної практики - сімейної медицини до роботи у первинній ланці охорони здоров'я, покращання якості надання медичної допомоги населенню та пропагування розвитку загальної практики/сімейної медицини в Україні наказую:

1. Провести Всеукраїнський конкурс на звання кращого лікаря загальної (сімейної) практики 24 - 26 жовтня 2005 року у місті Харкові під час проведення II з'їзду лікарів загальної практики - сімейної медицини.

2. Затвердити Положення про конкурс (додається).

3. Міністру охорони здоров'я АР Крим, начальникам управлінь охорони здоров'я обласних, Севастопольської та Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міських державних адміністрацій.

3.1. Провести до 15 жовтня 2005 року перший тур конкурсу.

3.2. Залучити до участі у конкурсі усіх лікарів загальної практики - сімейної медицини.

3.3. Вишукати можливість заохочення переможців.

3.4. Переможців республіканського, обласних та міських (м. Київ та Севастополь) конкурсів направити до м. Харкова для участі у фіналі конкурсу 24 - 26 жовтня 2005 року.

4. Начальнику управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації забезпечити тиражування матеріалів щодо проведення конкурсу, зокрема, спеціальними показниками, переліком запитань і практичних завдань та забезпечити ними Міністерство охорони здоров'я АР Крим, управління охорони здоров'я обласних, Севастопольської та Головне управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міських державних адміністрацій до 20 серпня 2005 року.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на в. о. директора Департаменту організації та розвитку медичної допомоги населенню О. М. Коллякову.

 

В. о. Міністра 

С. М. Ханенко 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом МОЗ України
від 12 серпня 2005 р. N 401 


Положення
про конкурс на звання кращого лікаря загальної практики - сімейної медицини

Загальна частина

З метою поліпшення знань та практичних навичок, підвищення статусу і заохочення лікарів загальної (сімейної) практики до роботи у первинній ланці охорони здоров'я, покращання якості надання медичної допомоги населенню та пропагування розвитку загальної практики / сімейної медицини в Україні провести Всеукраїнський конкурс на звання кращого лікаря загальної (сімейної) практики.

Завдання конкурсу

1. Підвищення професійного рівня лікарів загальної практики - сімейної медицини.

2. Визначення найбільш досвідчених лікарів загальної практики - сімейної медицини.

3. Підвищення престижу професії лікаря загальної практики - сімейної медицини.

4. Залучення до лав лікарів загальної практики - сімейної медицини молодих спеціалістів.

Процедура проведення конкурсу

1. Конкурс проводиться в два тури: перший тур - обласний (республіканський, міський), другий - всеукраїнський, в свою чергу, перший тур проводиться в два етапи:

- перший етап - заочний відбір учасників за показниками діяльності (з проведенням повної або вибіркової перевірки) проводиться до 25 вересня 2005 року;

- другий етап - очний, з визначенням рівня знань та практичних навичок учасників і визначенням переможця та призерів конкурсу проводиться до 15 жовтня 2005 року. До участі у конкурсі залучаються усі лікарі загальної практики - сімейної медицини області (республіки, міста).

2. Конкурс проводиться за номінацією лікар загальної практики - сімейної медицини.

Конкурсні комісії

Оцінка діяльності, а також рівня знань і практичних навичок учасників конкурсу здійснюється конкурсними комісіями, до складу яких мають входити:

- у першому етапі першого туру - спеціалісти управлінь охорони здоров'я, головні лікарі районних та міських лікарень, їх заступники з медичного обслуговування населення, з медичної допомоги дітям і матерям, завідувачі поліклініками, районні (міські) спеціалісти: хірурги, терапевти, отоларингологи, офтальмологи, педіатри, акушери-гінекологи, онкологи, фтизіатри, кардіологи, гастроентерологи, ендокринологи, невропатологи, спеціалісти з лабораторної і функціональної діагностики, завідувачі інформаційно-аналітичними відділами, керівники районних комітетів профспілки працівників охорони здоров'я;

- у другому етапі першого туру - заступники начальника, завідувачі відділами управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації, головні спеціалісти управління: спеціаліст з сімейної медицини, хірург, терапевт, педіатр, акушер-гінеколог, отоларинголог, офтальмолог, онколог, фтизіатр, кардіолог, гастроентеролог, ендокринолог, невропатолог, з лабораторної і функціональної діагностики, начальник обласного медичного інформаційно-аналітичного центру та його заступники, представники медичного університету чи медичної академії післядипломної освіти, комітету обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України, представники Асоціацій сімейних лікарів.

Показники оцінки

1. Заочна оцінка діяльності лікарів загальної практики - сімейної медицини визначається за спеціальними показниками, які розроблені фахівцями управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації.

2. Очна оцінка рівня знань та навичок учасників конкурсу визначається за переліком запитань і практичних завдань, які розроблені фахівцями управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації.

3. Підсумкова сума балів складається з суми балів заочної оцінки діяльності лікаря загальної практики - сімейної медицини та суми балів очної оцінки рівня знань та практичних навичок з надання первинної медико-санітарної допомоги.

 

Перший заступник Міністра,
Голова оргкомітету II з'їзду
лікарів загальної (сімейної) практики 

 
 
С. М. Ханенко 


 

Министерство охраны здоровья Украины
Министерство охраны здоровья Украины
Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.