Вторник, 16 Апреля, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
/ / / /

НАКАЗ від 11 липня 2005 року N 346 Про надання розпорядження щодо усунення порушень Ліцензійних умов

 МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 11 липня 2005 року N 346

Про надання розпорядження щодо усунення порушень Ліцензійних умов

Відповідно до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", Порядку контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження певних видів господарської діяльності в галузі охорони здоров'я, що ліцензуються, затвердженого спільним наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва і Міністерства охорони здоров'я України від 18.09.2002 N 103/346, та на підставі акта перевірки від 30.06.2005 приватного підприємства "Медичний центр "Вітокс-Л" наказую:

Затвердити рішення Ліцензійної комісії МОЗ України (протокол від 08.07.2005 N 199 додається) про надання розпорядження приватному підприємству "Медичний центр "Вітокс-Л" стосовно усунення до 10.09.2005 порушень Ліцензійних умов провадження медичної практики щодо:

- заборони здійснення видів діяльності, які не зазначені в ліцензії серії АБ N 118965 від 08.09.2004 р. - урологія, ультразвукова діагностика (пп. 2.1.1, 2.1.2, 2.3.3 Ліцензійних умов);

- забезпечення ведення медичної документації (обліку та звітності) за формами державної статистичної звітності (п. 2.3.1 Ліцензійних умов);

- приведення оснащення центу у відповідність Табеля оснащення виробами медичного призначення лікувальних та діагностичних кабінетів амбулаторно-поліклінічних закладів (п. 2.1.3 Ліцензійних умов);

- забезпечення наявності нормативно-правових документів, спеціальної довідкової літератури з питань медичної практики.

Контроль за виконанням наказу покласти на директора Департаменту організації та розвитку медичної допомоги населенню В. М. Тарана.

 

Заступник Міністра 

В. О. Рибчук 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом МОЗ України
від 11 липня 2005 р. N 346 


Протокол N 199
засідання Ліцензійної комісії МОЗ України

8 липня 2005 р. 

м. Київ 


На засіданні Ліцензійної комісії присутні:

Таран В. М., Гарник Т. П., Мухарська Л. М., Зозовська Л. П., Мурашковська О. С., Старча Т. М.

із запрошених:

голова комісії по перевірці: Камінський В. В.

директор приватного підприємства "Медичний центр "Вітокс-Л" Люлько В. І.

Порядок денний:

1. Про результати перевірки дотримання Ліцензійних умов провадження медичної практики приватним підприємством "Медичний центр "Вітокс-Л".

Слухали: Зозовську Л. П. - секретаря Ліцензійної комісії:

Відповідно до звернення Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва з приводу скарги жительки м. Києва Гуменюк А. В. Міністерством охорони здоров'я був підготовлений наказ від 23.06.2005 N 235-Адм. щодо проведення 30 червня позапланової перевірки дотримання Ліцензійних умов провадження медичної практики приватним підприємством "Медичний центр "Вітокс-Л", яке здійснює медичну практику на підставі ліцензії МОЗ України від 08.09.2004 р. серії АБ N 118965.

До складу комісії по перевірці були залучені відповідальні працівники Міністерства охорони здоров'я, Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації, Київської медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика та Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.

За результатами позапланової перевірки складений акт від 30.06.2005, один примірник якого залишився у ліцензіата.

Слухали: Камінського В. В. - завідувача кафедри акушерства, гінекології та репродуктології Київської медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, голову комісії:

За результатами перевірки встановлено:

Приватне підприємство здійснює медичну практику на підставі ліцензії МОЗ України серії АБ N 118965 від 08.09.2004 р., яка видана на акушерство і гінекологію та терапевтичну стоматологію.

Проте, крім зазначених видів діяльності підприємство здійснює господарську діяльність з медичної практики за спеціальностями урологія та ультразвукова діагностика, які не зазначені у ліцензії, що є порушенням Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", ст. 17 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я", пп. 2.1.1, 2.1.2, 2.3.3 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, затверджених спільним наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства охорони здоров'я України від 16.02.2001 N 38/63 (далі - Ліцензійні умови).

Крім того, підприємство не в повному обсязі забезпечене належним обладнанням, приладами, медичним інструментарієм згідно табеля оснащення відповідно заявлених спеціальностей, що є порушенням вимог п. 2.1.3 Ліцензійних умов та наказу МОЗ України від 05.06.98 р. N 153.

Так, на думку членів комісії, обстеження на апараті УЗД є неефективним, оскільки на ньому неможливо виявити внутрішньоутробні вади розвитку. Апарат для кріодеструкції також недосконалий і не дозволяє адекватно лікувати передпухлинні процеси.

На момент перевірки не було представлено апаратуру для штучного дихання, відсутність якої унеможливлює оперативні втручання (вакуум-регуляцію, тощо).

Призначення антибактеріальної та антигрибкової терапії проводиться на думку членів комісії без аналізів, оскільки такі не долучаються до медичних карток.

Для хворих, які звертаються до центру, заводиться медична картка довільного зразка. Медична карта амбулаторного хворого (ф. 025/о), журнал реєстрації амбулаторних хворих (ф. 074/о) та ряд інших не ведуться, що є порушенням п. 2.3.1 Ліцензійних умов.

ПП "Медичний центр "Вітокс-Л" не забезпечене діючими нормативно-правовими документами, спеціальною довідковою літературою з питань медичної діяльності із заявлених спеціальностей в повному обсязі, в тому числі "Стандартами якості надання медичної допомоги".

Для проведення лабораторної діагностики ПП "Медичний центр "Вітокс-Л"" заключив договір від 23.03.2005 р. N 0103/05 з ПП "Фірма "Савон".

Стосовно обстеження в медичному центрі гр. Гуменюк А. В., внаслідок якого було помилково виявлено захворювання на сифіліс, комісії повідомлено, що їй було рекомендовано пройти повторне обстеження в Київському міському кожвендиспансері. Документів, що засвідчують факт проведення такого дослідження в приватному підприємстві, комісії не представлено.

Слухали: директора ПП "Медичний центр "Вітокс-Л" Люлько В. І.:

Прошу членів Ліцензійної комісії з розумінням віднестись до діяльності центру, дати змогу виправити зазначені недоліки, оскільки центр працює лише п'ять місяців.

Слухали: Тарана В. М. - директора Департаменту організації медичної допомоги населенню:

Ставлю на голосування

Хто за анулювання ліцензії МОЗ України серії АБ N 118965 від 08.09.2004 р., виданої приватному підприємству "Медичний центр "Вітокс-Л" на здійснення господарської діяльності з акушерства і гінекології та терапевтичної стоматології?

"За" - Мурашковська О. С., "Проти" - 5 членів Ліцензійної комісії.

Хто за надання розпорядження приватному підприємству "Медичний центр "Вітокс-Л" щодо усунення порушень Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики?

"За" - Гарник Т. П., Мухарська Л. М., Зозовська Л. П., Старча Т. М.;

"Утримались" - Таран В. М.

Вирішили:

Надати розпорядження приватному підприємству "Медичний центр "Вітокс-Л" про усунення до 10.09.2005 порушень Ліцензійних умов провадження медичної практики щодо:

- заборони здійснення видів діяльності, які не зазначені в ліцензії серії АБ N 118965 від 08.09.2004 р. - урологія, ультразвукова діагностика (пп. 2.1.1, 2.1.2, 2.3.3 Ліцензійних умов);

- забезпечення ведення медичної документації (обліку та звітності) за формами державної статистичної звітності (п. 2.3.1 Ліцензійних умов);

- приведення оснащення центру у відповідність Табеля оснащення виробами медичного призначення лікувальних та діагностичних кабінетів амбулаторно-поліклінічних закладів (п. 2.1.3 Ліцензійних умов);

- забезпечення наявності нормативно-правових документів, спеціальної довідкової літератури з питань медичної практики.

 

Заступник Голови Ліцензійної комісії 

В. М. Таран 

Секретар комісії 

Л. П. Зозовська 


 

Министерство охраны здоровья Украины
Министерство охраны здоровья Украины
Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.