Четверг, 28 Марта, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
/ / / /

ЛИСТ від 19.08.2005 р. N 27-01.01-26/1710 Державній митній службі України Щодо транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
КОМІТЕТ З КОНТРОЛЮ ЗА НАРКОТИКАМИ

ЛИСТ

від 19.08.2005 р. N 27-01.01-26/1710

Державній митній службі України 


Щодо транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

На лист від 26.01.2005 N 25/6-09-18/810 про надання роз'яснення щодо транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів з країни погодження таких засобів і речовин, на території якої такі наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори не підлягають контролю, до країни призначення, на території якої такі засоби і речовини також не підлягають контролю, повідомляємо наступне.

Дія норм Закону України "Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів" поширюється на всю територію України та на усі правовідносини на цій території.

Таким чином, будь-які наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, які у будь-який спосіб потрапляють на територію України, якщо вони контролюються згідно національного законодавства України, мають підлягати відповідним заходам контролю.

Для випадку, коли передбачається здійснення операції транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів з країни погодження таких засобів і речовин, на території якої такі наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори не підлягають контролю, до країни призначення, на території якої такі засоби і речовини також не підлягають контролю, таким заходом контролю є погодження Комітетом операції транзиту.

Пунктом 6 Порядку та пунктом 14 Положення про Комітет з контролю за наркотиками, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.09.2003 N 1446, до обов'язків, покладених на Комітет з контролю за наркотиками, віднесено моніторинг транзиту через митну територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Саме у зв'язку з цим та на виконання міжнародних зобов'язань щодо моніторингу транзиту контрольованих речовин запроваджено процедуру погодження транзиту наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Процедура погодження полягає в поданні юридичною особою, яка має намір транзитом через територію України перевозити контрольовані речовини чи товари, що їх містять, до Комітету з контролю за наркотиками заяви з доданням певного переліку документів та наступного погодження зі Службою безпеки України такої операції.

Після отримання від Служби безпеки України погодження Комітет надає заявнику лист, в якому зазначає про факт проведення процедури погодження відповідної операції транзиту.

Лист про погодження операції транзиту від імені Комітету з контролю за наркотиками підписується особами, уповноваженими на підписання сертифікатів на ввезення в Україну та вивезення з України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Відповідно до компетенції наголошуємо, що будь-яка операція транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів можлива виключно за наявності погодження Комітетом такої операції.

 

В. о. Голови 

Р. Б. Пукало 


 

НПО "Поверхность"
(www.mdoffice.com.ua)

 

Министерство охраны здоровья Украины
Министерство охраны здоровья Украины
Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.