Пятница, 29 Марта, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
Главная / Медицинские публикации / Авторы / Министерство охраны здоровья Украины /

НАКАЗ від 6 вересня 2005 року N 449 Про здійснення громадської експертизи щодо правомірності видачі спеціальних дозволів з народної і нетрадиційної медицини

 МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 6 вересня 2005 року N 449

Про здійснення громадської експертизи щодо правомірності видачі спеціальних дозволів з народної і нетрадиційної медицини

З метою забезпечення конституційного права громадян на участь у формуванні та реалізації державної політики у галузі народної і нетрадиційної медицини, на виконання вимог наказу МОЗ України від 27.04.2005 N 195 "Про заходи МОЗ України з реалізації резолюції Всеукраїнського форуму керівників закладів, установ і органів охорони здоров'я "Стратегія розвитку охорони здоров'я України в нових умовах демократизації суспільства" наказую:

1. Затвердити Положення про комісію по здійсненню громадської експертизи щодо правомірності видачі спеціальних дозволів з народної і нетрадиційної медицини Комітетом з питань народної і нетрадиційної медицини при МОЗ України (далі - Комісія) (додаток 1).

2. Затвердити склад членів Комісії (додаток 2).

Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

Перший заступник Міністра 

С. М. Ханенко 


 

Додаток 1
до наказу МОЗ України
від 6 вересня 2005 р. N 449 


Положення
про комісію по здійсненню громадської експертизи щодо правомірності видачі спеціальних дозволів з народної і нетрадиційної медицини Комітетом з питань народної і нетрадиційної медицини при МОЗ України

Комісія по здійсненню громадської експертизи щодо правомірності видачі спеціальних дозволів з народної і нетрадиційної медицини (далі - НіНМ) Комітетом з питань НіНМ при МОЗ України (далі - Комісія) проводить громадську експертизу відповідності видачі спеціальних дозволів з НіНМ до вимог наказу МОЗ України від 10.08.2000 N 195 "Про надання спеціального дозволу на медичну діяльність у галузі народної і нетрадиційної медицини" (зареєстровано в Мін'юсті України від 20.02.2001 за N 150/5341).

Завданням Комісії є контроль за своєчасним та законним здійсненням функцій Комітету з питань НіНМ при МОЗ України щодо видачі спеціальних дозволів з НіНМ (наказ МОЗ України від 26.03.2001 N 117).

До повноважень Комісії входить:

• перевірка наявності протоколів засідань Комісії по видачі спеціальних дозволів на медичну діяльність в галузі НіНМ;

• перевірка відповідності видачі спеціальних дозволів з НіНМ до тих, що внесені до протоколів;

• разом з Комісією по видачі спеціальних дозволів на медичну діяльність в галузі НіНМ розгляд скарг осіб, яким було відмовлено у видачі спеціальних дозволів з НіНМ.

Комісія не рідше одного разу на півроку здійснює перевірку видачі спеціальних дозволів Комітетом з питань НіНМ при МОЗ України шляхом участі в роботі Комісії по видачі спеціальних дозволів на медичну діяльність в галузі НіНЦ у якості громадських спостерігачів з дорадчими повноваженнями.

 

Додаток 2
до наказу МОЗ України
від 6 вересня 2005 р. N 449 


Склад членів
комісії по здійсненню громадської експертизи щодо правомірності видачі спеціальних дозволів з народної і нетрадиційної медицини Комітетом з питань народної і нетрадиційної медицини при МОЗ України

До складу комісії по здійсненню громадської експертизи щодо правомірності видачі спеціальних дозволів з народної і нетрадиційної медицини Комітетом з питань народної і нетрадиційної медицини при МОЗ України (далі - Комісія) за згодою входять представники закладів, установ і органів охорони здоров'я, а також громадських організацій:

• Семіонова Н. К. - віце-президент Всеукраїнської громадської організації "Асоціація фахівців з народної і нетрадиційної медицини України" (за згодою);

• Погуляй Г. В. - головний лікар центру "Здоров'я" Печерського району м. Києва (за згодою);

• Халіна Н. О. - завідувачка терапевтичним відділенням консультативної поліклініки Київської обласної клінічної лікарні (за згодою).

____________

 

Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.