Четверг, 28 Марта, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
/ / / /

Щодо оподаткування податком на додану вартість медичних послуг

 ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 29.11.2005 р. N 23799/7/16-1517-26

ДПА у м. Києві 


Щодо оподаткування податком на додану вартість медичних послуг

Державна податкова адміністрація Україна розглянула лист щодо оподаткування податком на додану вартість медичних послуг і повідомляє.

Відповідно до пункту 5.1.8 пункту 5.1 статті 5 Закону України "Про податок на додану вартість" від оподаткування податком на додану вартість звільнені операції з поставки послуг з охорони здоров'я згідно з переліком, встановленим Кабінетом Міністрів України, закладами охорони здоров'я, які мають спеціальний дозвіл (ліцензію) на поставку таких послуг.

Постановою КМУ від 05.10.98 N 1602 "Про послуги з охорони здоров'я, операції з надання яких закладами охорони здоров'я, які мають спеціальний дозвіл на надання таких послуг, звільняються від обкладання податком на додану вартість" затверджено перелік послуг з охорони здоров'я, операції з надання яких закладами охорони здоров'я не звільняються від оподаткування ПДВ.

Операції з надання усіх інших послуг з охорони здоров'я (у тому числі медико-санітарної допомоги, судово-медичної і судово-психіатричної експертизи) закладами охорони здоров'я, які мають спеціальний дозвіл на надання таких послуг незалежно від джерел покриття їх вартості, звільняються від обкладення податком на додану вартість.

Тобто необхідною вимогою для застосування вищевказаних норм є те, що операції з надання послуг з охорони здоров'я повинні надаватися закладами охорони здоров'я за наявності спеціального дозволу (ліцензії) на проведення відповідних видів послуг з охорони здоров'я.

 

Директор Департаменту податку
на додану вартість ДПА України 

 
Ю. Лапшин 


 

Надруковано:
"Податковий, банківський, митний КОНСУЛЬТАНТ",
N 1, 10 січня 2006 р.

 

Министерство охраны здоровья Украины
Министерство охраны здоровья Украины
Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.