Пятница, 29 Марта, 2024 г.
О Проекте Контакты и партнеры Карта сайта
Харьков медицинский
Поиск: по названию  адресу 
/ / / /

НАКАЗ від 31 серпня 2005 року N 436 Щодо удосконалення якості епіднагляду за ГВП

 МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 31 серпня 2005 року N 436

Щодо удосконалення якості епіднагляду за ГВП

З метою удосконалення якості епіднагляду за ГВП, надання практичної допомоги органам і закладам охорони здоров'я на місцях та у зв'язку із загрозою завезення дикого вірусу з країн, які є епідемічними з поліомієліту, наказую:

1. З метою контролю за своєчасним виявленням та епідрозслідуванням випадків ГВП провести перевірки якості епіднагляду за ГВП у 7 областях (Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська).

2. Покласти організацію перевірок якості епіднагляду за ГВП на члена комісії МОЗ України з координації виконання програми ліквідації поліомієліту, завідуючу лабораторією Інституту епідеміології та інфекційних хвороб АМН України, професора Задорожну В. І. (за згодою).

3. Головному лікарю Центральної СЕС МОЗ України Некрасовій Л. С. забезпечити щомісячну доставку проб стулу від хворих на ГВП до Регіональної референс-лабораторії ВООЗ (м. Москва, Росія).

4. Координатору з питань контейнмента, член-кор. НАН та АМН України, проф. Фролову А. Ф. (за згодою) провести перевірки виконання Плану дії по забезпеченню біологічної безпеки лабораторного зберігання (контейнмента) інфікованого та потенційно інфікованого матеріалу дикими поліовірусами в лабораторіях України в 3 областях, в яких лабораторії не відповідають вимогам біологічної безпеки.

5. Прийняти до відома, що витрати по відрядженню відносяться за рахунок ВООЗ (за згодою).

6. Контроль за виконанням наказу покласти на директора Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду Пономаренка А. М.

 

Заступник Міністра 

С. П. Бережнов 


 

Министерство охраны здоровья Украины
Министерство охраны здоровья Украины
Разработка сайта - LotusSoft ©2003-2006 LotusSoft.    med@lotussoft.com.ua

©Авторские права принадлежат исключительно автору статьи.
Отвественность за содержание материала несет автор статьи.